Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е готов да провери твърденията

...
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е готов да провери твърденията
Коментари Харесай

Стоилов ще проверява казаното от Илчовски за издевателства в ареста

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов е подготвен да провери твърденията на предприемача Светослав Илчовски за издевателства против прочут предприемач в ареста, само че чака повече конкретика по тях. Това се разбра от думите на Стоилов преди съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС), което през днешния ден той ръководи за първи път.

Конкретиката, която Стоилов чака, е за времето и мястото на издевателствата, както и за хипотетичните забъркани, заяви БНР. Арестите и пандизите са под шапката на Министерството на правораздаването. Затова и то може да направи инспекция какво се е случвало в килиите. Твърденията на Илчовски би трябвало да са обект и на инспекцията, която прокуратурата твърди, че е почнала по изказванията на предприемача. 

Думите на Илчовски пред комисията по проверката в 45-ия парламент насочиха вниманието към бизнесмена Миню Стайков. Самият Стайков отрече да е жертвата от видеозапис с издевателства в ареста, като видя и разминаване във времето, което съгласно Илчовски е изработен записа, и времето, в което самият той е бил арестуван.  " Нямам сестра " - това отговори Стайков, който е упрекнат в злоупотреба с евросредства, на въпрос за изказванията на едрия земевладелец Светослав Илчовски. Адвокатът му добави, че клиентът ѝ е арестуван през есента на 2018 година, а Илчовски твърди, че е гледал клипа през януари 2017 г. Миню Стайков съобщи пред публицисти, че " все някой има сестра " и посъветва да открият видеото.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР